Меню Закрити

Заміна паливного насоса високого тиску

Паливний насос відноситься до системи упорскування дизельних моторів. Принцип роботи ТНВД грунтується на рухах поршня і циліндра. Коли двигун збільшує оберти, паливо впорскується всередину і автомобіль може продовжити рух. Існує три різновиди насосів цього типу:

рядний;

розподільний;

магістральний.

Кожен з типів має певний рівень складності. Якщо в магістральної моделі паливо нагнітається в магістралі, то в рядной, наприклад, той же процес відбувається в циліндрі з використанням одного поршня. Конкретний варіант варто вибирати, виходячи з особливостей автомобіля.

Які несправності характерні для паливних насосів

Зазвичай деталь виходить з ладу через використання палива низької якості. Коли такий дизельне паливо потрапляє в насос, він швидко зношується. Особливо погано на циліндр і поршень впливають домішки пилу, які є практично всюди. Коли деталі починають зношуватися, власник автомобіля зауважує такі тривожні ознаки:

збільшення витрати палива;

виділення густого темного диму;

проблеми з запуском двигуна;

звуки і шум під час руху.

Якщо водії зауважує один з перерахованих ознак, йому варто відразу ж звернутися до фахівців. На СТО машину оглянуть і визначать, яка допомога потрібна транспортному засобу. Кардинальним вирішенням проблеми стане повна заміна ТНВД.

Як змінюють ТНВД

Перший етап заміни насоса - це від'єднання проводів і слив охолоджуючої рідини. Після цього знадобиться демонтувати шків ТНВД, потім - ременів компресора і генератора. Потім майстру залишиться тільки зняти кожух, розподільник повітря і троси газу і холостого ходу.

Важливо запам'ятати: від'єднувати насос можна тільки в тому випадку, якщо проводка повністю відключена. Після того, як кріпильні гайки від'єднані, можна зняти з вала ТНВД зубчасте колесо. Завершенням демонтажу вважається повне відділення самого насоса і втулки.

Як встановлюється паливний насос

Після того, як ремонт закінчений, деталь потрібно встановити на місце. Щоб зробити це, насос спочатку розміщують на опорному кронштейні. Після цього дії виконуються в наступному порядку:

установка зубчастого колеса;

під'єднання паливних трубок;

підключення електропроводки;

регулювання газового троса;

підключення до вакуумного перетворювача.

Как меняют тнвд

На останньому етапі негативний дріт під'єднується до батареї, а з системи живлення видаляється повітря. Коли ці дії завершені, вважається, що установка насоса проведена успішно. Водієві залишається тільки запустити двигун і перевірити, як працює система. Після цього машину дозволяється використовувати в звичайному режимі.

Как устанавливается топливный насос

Кому довірити заміну паливного насоса

Виконати перераховані вище маніпуляції досить складно. Адже потрібно не тільки точно підключити насос, але і врахувати індивідуальні особливості автомобіля. Тому краще відразу звернутися до фахівців, наприклад співробітникам компанії AD Diesel. Майстри швидко і якісно проведуть заміну і нададуть послугу на вигідних умовах. Відгуки задоволених клієнтів доводять, що фірма працює з усіма марками автомобілів і діє оперативно. Робота майстрів заслуговує найвищих оцінок.

Серед переваг компанії AD Diesel - великий досвід роботи і особливе ставлення до кожного клієнта. Автомайстерня вважається однією з кращих в таких великих українських містах, як Київ, Одеса чи Львів. Робота виконується в заздалегідь встановлені терміни. Заміна насоса високого тиску проводиться відповідно до технічних стандартів. На новий ТНВД поширюється гарантія: якщо деталь не буде працювати, як належить, співробітники проведуть повторну установку.

Оценка page