Меню Закрити

Трубні фітинги і труби гідравлічні

Трубні фітинги і труби гідравлічні

Гідравлічні труби і фітинги: загальна інформація

Стандартний спосіб збирання трубопроводів високого тиску за допомогою зварювання і пайки поступово йде з підприємств. Труби, з’єднані таким способом, схильні до корозії і мають невеликий термін експлуатації в умовах вібрації. До того ж, даний варіант є досить витратним.

Гідравлічні труби на сьогоднішній день є найважливішим елементом більшості гідравлічних систем. Серед їх переваг можна виділити довгий термін служби, а також високу міцність. Їх використовують в якості гідравлічних трубопроводів у відповідних системах, а виробляють зі сталі, міді і сплавів з алюмінію методом холодного витягування.

Гідравлічні труби з’єднуються між собою трубними з’єднаннями, різьбовими адаптерами, фітингами з врізними кільцями, розвальцюванням або JIC адаптерами. Вони поставляються в різному виконанні відрізками не більше 6 м. Монтаж труб на несучі поверхні здійснюється за допомогою спеціальних скоб.

Різновиди фітингів

Для пластикових труб використовують з’єднувальні елементи, виконані з поліпропілену (гайка затягується ключем). Стиковка проводиться шляхом пайки: пластик нагрівають до температури плавлення, а трубу вставляють в фітінг. В результаті цього матеріал в області кріплення застигає, утворюючи надійне з’єднання.

Для металопластикових труб можна використовувати кілька видів сполучних виробів:

  1. Різьбові фітінги, що кріпляться на трубах завдяки загвинчування. Основними перевагами даного способу є легкість монтажу і можливість розбирання трубопроводу.
  2. Пресові фітинги з гільзою для запресовування на трубі. В даному випадку виходить нерозбірне з’єднання, яке підійде для прихованої установки труб в стінах, під стяжкою та ін.

І різьбові, і пресові з’єднувальні вироби виробляють з металу (в основному з латуні), що робить їх надійними і довговічними.

Параметри вибору

1. Форма

Найбільш поширеними є прямі фітинги, які використовуються для стикування елементів, що мають один діаметр, в разі прокладання прямої лінії трубопроводу. Таку ж форму мають і перехідники, тільки з іншим діаметром отвору. При необхідності зробити вигин системи застосовують кутові елементи Г-подібної форми. Якщо потрібно виконати відгалуження трубопроводу, з’єднавши 3 або 4 труби, використовують трійник або хрестовину.

2. розмір

На самому початку треба звертати увагу на діаметр фітинги: він повинен бути таким же, як діаметр труб. У виробів для металопластикових труб додатково вказується допустима товщина стінок. Наприклад, позначення 26х2 розшифровується так: діаметр дорівнює 26 мм, а товщина стінок – 2 мм.

Оценка post
Опубліковано в Комплектуючі: гідравліка та пневматика

Пов’язані записи