Меню Закрити

Виток рідини під автомобіль

В автомобілі циркулюють різні рідини, кожна з яких має свої особливості та дуже специфічне завдання. Тільки деякі з них можуть випливати зі своєї системи.

В цілому, рідини автомобіля такі:

  • паливо: бензин або дизель,
  • мастильні матеріали: моторне масло, трансмісійне масло, диференціальне масло,
  • гальмівна рідина,
  • холодоагент,
  • конденсація в кондиціонері,
  • охолодна рідина для кондиціонування повітря,
  • кислота з акумулятора

Діагностика витоків рідини під автомобілем

Перший крок у виявленні дефекту – зрозуміти, яка рідина витікає. Ця процедура проста, якщо відомі специфічні характеристики всіх рідин автомобіля:

Дизель та бензин підтікають під машину

Дизель та бензин мають специфічний запах. Дизель – злегка масляниста речовина коричневого кольору. Бензин має сильний запах і викликає специфічний «райдужний» вплив на воду.

Змащення підтікає під машину

Мастила коричневого або чорного кольору і дуже маслянисті. Це дозволяє дуже легко виявити витоку олії. Спробуйте розтерти невелику кількість рідини двома пальцями, щоб зрозуміти якість мастила, бажано за допомогою одноразових рукавичок з аптечки. Не забудьте повернути їх назад, тому що їх відсутність може викликати проблеми під час технічного огляду. Крім того, одноразові рукавички для порятунку поранених у разі аварії необхідні для зараження.

Витік гальмівної рідини

Гальмівна рідина є маслянистою речовиною з проникаючим запахом. Вона має коричневий колір, який має тенденцію ставати зеленим, коли рідина стара. Його можна визначити по області, де під автомобілем присутні витік рідини: пляма біля одного з коліс є чітким сигналом втрат від гальмівної системи.

Холодоагент підтікає під машину

Хладагент має солодкий запах, тому що антифриз містить гліколь. Ця водна речовина має незначну змащувальну дію. Хладагент часто має зелений, голубуватий або червонуватий колір, залежно від типу антифризу, що додається.

Конденсація з кондиціонера

Це просто вода і більше нічого. Це єдина рідина, яка може витекти в результаті нормальної роботи кондиціонера, її злив технічно виправданий і не є проблемою.

Охолодна рідина в кондиціонері підтікає під машину

Кондиціонер, що протікає, випускає холодоагент в газоподібній формі, тому в ньому немає залишків рідини. Таким чином, несправний кондиціонер ніколи не може спричинити появу калюжі або плям під автомобілем.

Акумуляторна кислота йде

Акумуляторна кислота рідко виходить назовні. Акумуляторні відсіки зазвичай служать довше, ніж акумулятор, а це означає, що цей компонент вийде з ладу і буде замінений до того, як у відсіках з’являться ознаки протікання рідини під автомобіль. Проте, теоретично можливі втрати кислоти від батареї. Їх можна визначити за сильним і проникаючим запахом кислоти. Інші ознаки дуже очевидні: їдка кислота залишить сліди на батарейному відсіку. Найчастіше це стає повним іржі.

Визначення того, що за рідину знаходиться під автомобілем, є важливою дією. Після того як рідина ідентифікована, необхідно знайти місце витоку і якнайшвидше зайнятися ремонтом.

Оценка post
Опубліковано в Новини

Пов’язані записи