Меню Закрити

Аналіз гідравлічних масел

Анализ гидравлических масел

Для забезпечення правильної та безперебійної роботи гідравлічної системи необхідно використовувати якісну гідравлічну олію. Його основне призначення – передача механічної енергії з одного місця до іншого.

Гідравлічні системи використовуються в різних виробничих умовах, тому випробування масла є важливою частиною обслуговування гідравлічної системи.

При перевірці гідравлічної олії важливо звертати увагу на її якість, оцінюючи такі показники, як в’язкість та вміст води.

Аналіз масла дає інформацію про ступінь зносу обладнання та можливі забруднення. Він особливо важливий під час технічного обслуговування двигуна або при заміні олії (регенерації).

Аналіз гідравлічної олії

Випробування гідравлічної олії проводиться шляхом порівняння характеристик свіжої олії з тими, що випробовуються в даний момент.

Аналіз гідравлічного масла визначає необхідність доливки, а також такі параметри, як час роботи та забруднення, які вказують на умови експлуатації.

Необхідність проведення аналізу

Перевірка покаже термін служби, що залишився, і ступінь забруднення вашої гідравлічної системи. Ця інформація враховується з метою технічного обслуговування; низька концентрація забруднень, що з’явилася, наприклад, протягом 500 мотогодин, свідчить про нормальну роботу гідравлічної системи

Якщо рівень забруднення збільшився за 25 робочих годин, це може вказувати на те, що щось не так.

Визначаємі параметри

Аналіз гідравлічного масла, який досліджує кількість твердих частинок рідини, використовується визначення ступеня зносу компонентів двигуна.

Зношування та концентрація присадок

Аналіз ступеня зношування показує різке збільшення концентрації певних металів, що свідчить про зношування конкретних деталей. Виробники гідравлічних систем визначають, який знос допустимий для кожної деталі та компонента.

Аналіз концентрації металів може визначити рівень та тип зносу компонента. Залізо, мідь, алюміній і хром є індикаторами попадання пилу в систему – свідчення руйнування чи зношування ущільнень. Кремній та алюміній вказують на інші витоку олії в гідравлічному контурі; ці елементи зазвичай не містяться в моторному маслі, але можуть бути присутніми при пошкодженні критичних компонентів, таких як кільця поршневі.

Частинки розміром понад 10 мікрон або 15 мікрон у пробі олії є ознаками прогресуючої несправності та зовнішнього забруднення.

Вода, що визначається за допомогою ІЧ-спектру

Вода в гідравлічній системі може призвести до окислення, корозії та втрати працездатності. Максимальний вміст води, що рекомендується, становить 0,1 – 0,2%.

Ступінь окислення

Ступінь окиснення вимірюється за допомогою інфрачервоного спектрометра. Значення повинно бути нижчим за стандарт, встановлений виробниками масел і гідравлічних систем, інакше можуть виникнути проблеми з роботою двигуна.

Визначення індексу в’язкості

В’язкість олії є показником того, наскільки добре вона змащує. Зниження в’язкісних характеристик відпрацьованого масла вказує на те, що його здатність, що змащує, знизилася в результаті тривалої експлуатації при високих температурах або і того, і іншого. Вимірювання проводять при температурі 40°C (104°F).

Результати аналізу можуть бути використані для прогнозування необхідності заміни олії, визначення ступеня зносу та рекомендацій щодо ремонту або технічного обслуговування.

АНАЛІЗ СВІЖОГО ГІДРАВЛІЧОГО ОЛІЇ

Ви можете проаналізувати свіже масло з бочки, щоб перевірити, чи воно відповідає вашим технічним вимогам. Це робиться шляхом перевірки якості гідравлічної олії після транспортування або зберігання.

Лабораторія не проводить арбітражний аналіз нових масел на паспортні показники, подальшу судову експертизу і вирішення конфліктних ситуацій між постачальником і споживачем.

Оценка post
Опубліковано в Новини, Прилади діагностики

Пов’язані записи